Πρέπει να ξέρετε

Πριν θα αγοράσετε

Η ηλικία

Η ηλικία έχει μεγάλη σημασία για να επιλέξουμε ένα ποδήλατο.

Σημαντικό να διαλέξουμε

Για τα παιδιά που μόλις αρχίζουν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο είναι σημαντικό να διαλέξουμε αν θα αγοράσομε ένα τρίκυκλο η ένα ποδήλατο με βοηθητικούς τροχούς. Στην δεύτερη περίπτωση είναι πολύ σημαντικό το ποδήλατο να είναι εφοδιασμένο με καλής ποιότητας βοηθητικούς τροχούς τους οποίους είναι καλά να αφαιρέσουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα. ‘Όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά που αρχίζουν ποδήλατο τόσο πιο εύκολο είναι να νιώσουν ότι μπορούν να έχουν ισορροπία χωρίς τους βοηθητικούς τροχούς.

Το σωστό μέγεθος

Για τους εφήβους και ενήλικες υπάρχει μια τεράστια ποικιλία για να διαλέξουμε. Είναι πολύ σημαντικό να διαλέξουμε το σωστό μέγεθος και είδος.

Το μέγεθος της εμπειρίας σας

Αρχικά σκεφτείτε τι είδος ποδηλασία θέλετε να κάνετε, το μέγεθος της εμπειρίας σας με το ποδήλατο και την όλη σας προσέγγιση στην ποδηλασία. Γιατί θέλετε να ποδηλατήσετε; πού θέλετε να ποδηλατήσετε; πόσο συχνά θέλετε να ποδηλατήσετε;
¨Όσα πιο πολλά ξέρετε για το τι θέλετε τόσο πιο εύκολα θα εργαστείτε με τον προμηθευτή σας για να διαλέξετε ένα ποδήλατο που θα είναι το καλύτερο για τις δικές σας ανάγκες.

Άνεση και ασφάλεια

Το μέγεθος του ποδηλάτου είναι σημαντικό. Ο προμηθευτής σας θα σας καθοδηγήσει. Ζητήστε από τον προμηθευτή σας να σας υποδείξει το κατάλληλο μέγεθος για το είδος της ποδηλασίας που θα θέλατε να κάνετε. Αυτό που είναι αναπαυτικό για σας μπορεί να μην είναι για κάποιον άλλο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την άνεση και ασφάλεια σας.

Αγοράστε αυτό που σας αρέσει

Αγοράστε αυτό που σας αρέσει. Νιώστε ωραία γι' αυτό που θα αγοράσετε, πώς σας φαίνεται, πως νιώθετε όταν το χρησιμοποιείτε. Επίσης σας συνιστούμε, αν είστε σε αμφιβολία αγοράστε κάτι λίγο πιο ακριβό.

Τι πρέπει να ρωτήσετε

Ρωτήστε τον προμηθευτή σας να σας εξηγήσει αν κάτι δεν καταλάβατε.

Ζητήστε συμβουλή για άλλα εξαρτήματα που ίσως χρειαστείτε.

Ρωτήστε για οτιδήποτε έχετε αμφιβολία.

Να είστε ικανοποιημένοι

Πριν φύγετε από το κατάστημα να είστε σίγουροι ότι είστε ικανοποιημένοι για την αγορά σας.